Na 1 juni concerten voor 30 mensen exclusief personeel mogelijk

Kleine aanpassing aan de routekaart, clubs en discotheken blijven dicht

Het kabinet zet de eerder aangekondigde routekaart naar versoepeling van de coronamaatregelen door. Dat betekent dat na 1 juni concerten voor dertig personen weer toegestaan zijn. Een kleine wijziging ten opzichte van de eerdere plannen: bij de dertig mensen wordt het personeel van de concertzaal niet meegeteld. Ook bioscopen, musea en theaters mogen weer dertig personen ontvangen, mits zij 1,5 meter afstand van elkaar houden.

Daarmee is een eerste ministap gezet richting heropening van het podiumcircuit. Een stap waar popzalen niet heel veel aan hebben, omdat het niet echt rendabel is om concerten voor zo weinig mensen te organiseren. Toch zullen mogelijk kleine iniatiefjes her en der in het land ontstaan. Voor clubs, feestcafés en discotheken is er voorlopig nog geen goed nieuws. Minister-president Mark Rutte noemde het risico op besmettingen in die gelegenheden simpelweg te groot.

Festivals zijn toegestaan als ze voorstellingen presenteren voor maximaal 30 bezoekers die 1,5 meter afstand houden.. Dat klinkt misschien als non-nieuws voor festivals die gewend zijn tienduizenden mensen te ontvangen, maar het maakt wel de weg vrij naar kleinschalige evenementen buiten de vaste podia. Het is bijvoorbeeld een opening voor mensen die een drive-in evenement willen organiseren. De hoop is dat de huidige limiet van dertig personen per 1 juli opgeschaald kan worden naar honderd mensen.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12