ESNS18: Boef pakt hét moment van Noorderslag

Hand in eigen boezem én een sneer naar de haters

Moest Noorderslag Boef laten staan na die achterlijke uitspraken over vrouwen? Natuurlijk! Het Groningse festival probeert een staalkaart te zijn van relevante popmuziek, en relevant is Boef zeker, juist door zijn controversiële imago. Het siert de organisatie dat het een bierdouche voorkomen heeft: geen drankjes in de zaal. En dan is het woord aan Boef. Gaat hij iets zeggen? Hij aarzelt niet en opent met een compleet nieuwe track over het incident (check de video). Geen halfzacht statement of een punchline tussendoor, maar een track waarin hij alles bespreekt en meteen hét moment van Noorderslag. Ja, er is een sneer naar boycottende media die hem toch al niet draaiden, naar de reisorganisatie die al zijn zomergigs cancelde. Maar er is ook een ondubbelzinnige spijtbetuiging die dit keer wel overtuigend klinkt. ‘Wij’ zien vrouwen niet als minder, zegt hij, opvallend en veelzeggend in het meervoud, om het hele rappers-gilde te verdedigen. Conclusie: Boef neemt zijn statements terug, maar hij zal nooit je ideale schoonzoon worden. ‘Gewoon Boef man.’ En zo is het natuurlijk ook. 

Zoveel heeft hij nog nooit in een track gezegd, of wel?
Nee, en hij heeft ook nooit zo fel gespit. Het staat hem wel. We kennen Boef eerder van poppy liedjes over ontsnappen aan de straat en het tellen van de briefjes in zijn broekzak. Boef rijdt in een grote bak door de wijk waar hij vroeger de krant bezorgde. Oh ja, altijd money over bitches, dat wisten we al. Na het open doekje dat Boef krijgt voor zijn statement kan hij gewoon lekker zijn hitjes klappen. Zonder al te veel poespas, nog niet met ambitie om zijn liveshow boven het discotheekniveau uit te tillen. Maar ach, met zoveel bekende tracks kom je een heel eind. 

Kun je nog even iets zeggen over het haar van Ronnie Flex?
Zeker: te gekke afro, hij lijkt wel een 80s soulzanger. Oh en zijn bijdrage aan ‘Come Again’ is zijn tweede vlam-cameo van de dag. Ronnie komt hier stiekem Noorderslag stelen.

De video van Boefs openingstrack vind je hier. Meer Noorderslag? Check hier ons dossier.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12