3voor12 Den Haag

Parkpop 2018: Cookhouse

Toegankelijke country-pop doet harten smelten

Terug naar het Haagse podium, waar broers Jeroen en Ronald Hendriksen de boel aan het opbouwen zijn. Hun band Cookhouse gaat lekker tegenwoordig. De inmiddels vijfkoppige groep is, na uitgeroepen te zijn tot 3FM Serious Talent én op tournee te zijn gegaan met Roxeanne Hazes, weer terug op Haagse gronden voor een show op Parkpop.

Cookhouse maakt toegankelijke country-pop die er bij het festivalpubliek vandaag als koek ingaat. Er schort dan ook nagenoeg niets aan het optreden: de band heeft zichtbaar plezier in het spelen en ook de meer groovy nummers worden warm ontvangen. Bovendien geven de broers de andere bandleden voldoende de ruimte. Zo steelt gitarist Max het podium meerdere keren met een uitgebreide solo. Kers op de taart is een uitvoering van 'I’m on Fire' van Bruce Springsteen.

Het is moeilijk om aanstoot te nemen aan een band als Cookhouse. De groep past dan ook perfect op een festival als Parkpop, waar het publiek zijn hart met alle liefde openrijt om het vervolgens te laten smelten. Wel zijn we benieuwd wat de gebroeders Hendriksen zullen en kunnen doen om te blijven vernieuwen en dit gelikte optreden spannend te houden.

Het moment: Een nummer dat is opgedragen aan "iedereen die zijn ex niet meer mag" wordt met enthousiaste kreten ontvangen. Het festivalvolk koestert blijkbaar een hoop onderdrukte gevoelens.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12