'Je kunt het systeem alleen veranderen als je meedoet''

Kijk hier het politieke interview met hoodvlogger Ismail en Jiggy Djé terug

Hoodvlogger Ismail Ilgun en rapper/labelbaas Jiggy Djé kwamen langs in 3voor12 Radio om te praten over de !METS-campagne: een beweging die 15 maart zoveel mogelijk jongeren naar de stembus wil krijgen. Ze hadden het met Roosmarijn over waarom je moet gaan stemmen, er ontstond een stevige discussie over het plaatsen van vechtpartijen op YouTube en Jiggy bood helemaal aan het eind van het interview een mooie oplossing om dichter tot elkaar te komen op 15 maart. Kijk het hele interview hier terug.

'Wat ik het meest hoor als ik voor de !METS-campagne op scholen rondloop', zegt Jiggy onder andere, is 'ik geloof niet in de politiek'. 'Dat gevoel heb ik vaak ook wel, maar ik geloof dat we het systeem kunnen veranderen. Als jij een verandering wil zien in het systeem, moet jij daar zelf een bijdrage voor leveren. Maar dat kan hè.' Ismail: 'Als je ergens voor staat, moet je gebruik maken van je stemrecht. Want er zijn politici die je kunnen helpen bij waar je voor staat. Mijn vrienden ik hadden het voor de ophef rondom mijn vlogs nooit over politiek. Nu wel. Voordat ik met die vlogs begon, wist ik niet eens dat Mark Rutte de minister-president was van Nederland. 

Heeft Ismail plannen om Marks plek in te nemen, zoals de blog Retecool beweerde? 'Het land zou gek worden als ik premier zou worden, denk ik. Mij niet gezien. Maar als ik premier was, zou ik willen dat iedereen rijk was.'

Hebben Jiggy en Ismail je overtuigd om 15 maart te gaan stemmen, maar weet je nog niet op wie? In 3voor12 Radio komen toto aan de verkiezingen de Lijsttrekkers van de Toekomst langs: politici onder de 35 die hoog staan op de kandidatenlijsten. En hier vind je een overzicht van de standpunten van de politieke partijen die belangrijk zijn voor muziekliefhebbers.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12