Song 19: Memes als drijvende kracht achter de grootste hits

Van Lil Nas X tot Lizzo, memes en muziek gaan dit jaar hand in hand

De allergrootste hit van dit jaar? Dat is natuurlijk Old Town Road. De country-trap tune van Lil Nas X, YoungKio en Billy Ray Cyrus verbrak dit jaar het record in aantal weken op nummer 1 hit in Amerika ooit. Hoe een kort trap liedje over paarden zo groot kan worden? Door memes natuurlijk. Het was Lil Nas X zelf die vlak na de release van Old Town Road non-stop paarden memes twitterde in de hoop dat het liedje aan zou slaan. En dat gebeurde. Old Town Road vond zijn weg naar TikTok en werd aan de hand van Billy Ray Cyrus de grootste hit van het jaar.

En niet alleen Lil Nas X zag dit jaar de kracht van memes in. Ook Lizzo, Black Midi, Megan Thee Stallion en nog heel veel meer artiesten inspireren en laten zich inspireren door de meta-remix internetcultuur van memes. Van Twitter tot TikTok, een hit begint anno 2019 bij de memes die erover gemaakt kunnen worden. 

De volledige Top 100 van de Song van het Jaar 2019 wordt op vrijdag 6 december bekend op het Song van het Jaar Festival in TivoliVredenburg. Er zijn dan ook liveshows van onder meer Eefje de Visser, Sports Team en The Murder Capital. Hier lees je hoe je erbij kunt zijn.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12