3voor12 Gelderland

Doesburg Jazz 2021 eerste weekend van november

24 gratis concerten en films op 13 locaties

Vrijdag 5 november tot en met zondag 7 november zijn er tijdens Doesburg Jazz in het centrum van Doesburg 24 gratis concerten en films op 13 locaties. Met de editie van 2021 is ook de verjonging ingezet, met artiesten en bands als Caroline Rutten & Dirk Overbeek en het Triton Kwintet.

Behalve gratis jazzconcerten zijn er diverse extra’s. De Doesburgse stadsbeiaardier Frans Haagen speelt op zondag 7 november vanaf 14.00 uur in samenwerking met Stichting het Carillon een uur lang jazz standards op het stadscarillon. Ook de film Ascenseur pour l’échafaud, de Trap naar het Schavot, is onderdeel van het programma. De film wordt op zaterdag en zondag vertoond in het Filmhuis en ingeleid door Henk van Rossum. De toegang is gratis, maar reserveren is verplicht via Filmhuis Doesburg. Op de markt is de foodtruck van Webbe ‘Unexpected delicious’ het mobiele informatiepunt.

Zoals ieder jaar is de toegang tot alle evenementen gratis. Om hun waardering te laten blijken kunnen bezoekers vrijwillig een financiële bijdrage deponeren in de bussen die op elke locatie staan: Pay as you go away. Met de gemeente Doesburg zijn afspraken gemaakt over coronamaatregelen. De oplossing is een unieke dagstempel. Bezoekers worden ‘gestempeld’ na een coronacheck en kunnen met de stempel diezelfde dag zonder extra QR-check op alle locaties terecht. Het tonen van de stempel is dan voldoende.

Kijk voor meer informatie en het volledige programma op doesburgjazz.nl.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12