ESNS18: Maan schijnt nog niet van zichzelf

Voice Of Holland-winnares probeert populariteit om te zetten in carrière

Weet je wat een metafoor is? Een metafoor is dat je iets letterlijks zegt, maar er iets anders - en vooral: iets diepers - mee bedoelt. Zoals Maan zingt over hoe haar ex-vriendje een verbrande pizza uit het raam frisbeede. Dramatisch beeld van liefdesverdriet toch? En dan nu een metafoor over Maan zelf: wist je dat de maan geen licht van zichzelf geeft? Hij weerspiegelt het licht van de zon. De 20-jarige zangeres won in 2016 The Voice Of Holland en probeert sindsdien haar populariteit om te zetten in een carrière. Waar dat precies heen moet weet ze zelf ook nog niet zo goed, getuige de mix van Nederlandse en Engelse liedjes, twee tegenovergestelde EP’s en vooral het grote arsenaal Amerikaanse popclichés dat Maan op het podium inzet. Tekstueel flinterdun is vooral haar grootste hit ‘Jij Bent De Liefde’, een liedje van Kenny B dat ze (zonder hem overigens) vol overtuiging brengt. Maan is een echt bijzonder knap meisje, dat duidelijk oneindig voor de spiegel geoefend heeft hoe de perfecte popster eruit ziet. Alle trucs uit het Disney handboek kent ze, alleen aan een eigen karakter heeft ze nog niet gewerkt, en dus oogt het stroef. Ze heeft echt wel een paar pakkende liedjes, en bij haar Jack Shiraq-hitje ‘Ride It’ krijgt ze de zaal zelfs aan het springen. Het blijft allemaal wel van een kinderlijkheid die op zijn best aandoenlijk is.

Was er nog een streaker op het podium?
Nee, maart Maan waagde zich wel aan een sensuele dans met de bizar uitbundige veertiger die al de hele set haar aandacht trok aan de zijkant. Het is een van de twee momenten dat de set echt tot leven komt. Allebei de keren dankzij iemand anders.

Wie was die ander?
Ronnie Flex natuurlijk! Met haar scoort Maan momenteel een giga pophit, hun duet is by far het hoogtepunt. Maar nee, van zichzelf geeft Maan nog geen licht.

Meer Noorderslag? Check hier ons dossier.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12