3voor12 Tilburg

Doek lijkt te vallen voor Incubate na mislopen subsidie van gemeente Tilburg

Stichting Incubate blijft bestaan

Het Incubate Festival gaat in 2017 niet door. De organisatie van het Tilburgse festival laat dat in een persbericht weten nadat eerder vandaag al bekend werd gemaakt dat het doek lijkt te vallen voor het multidisciplinaire festival.

In het persbericht bedankt de organisatie bij monde van Miriam van Ommeren en Arthur Janssen namens de Stichting Incubate alle 500+ vrijwilligers en partners die de afgelopen dertien jaar het festival mede mogelijk hebben gemaakt. Daarnaast wordt gerefereerd aan de internationale acts en sprekers die Incubate door de jaren heen naar Tilburg wist te halen en wordt er ook verwezen naar het overzicht van de '50 Belangrijkste Festivals van Nederland' die 3voor12/Landelijk eerder deze week publiceerde en daarin ook Incubate opnam.

Het persbericht lijkt in principe de deur op een kiertje te houden voor een vervolg aan Incubate in de toekomst. Zo is de kop 'Incubate gaat niet door in 2017' zonder expliciet te vermelden of Incubate helemaal stopt en sluit het festival af met de zin 'Ofschoon er vanuit Incubate geen festival meer zal plaatsvinden blijft Stichting Incubate voorlopig nog bestaan'. 3voor12/Tilburg zoekt nog contact met Incubate om te vragen naar plannen vanaf 2018. Lees het volledige persbericht hier.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12