3voor12 Tilburg

WOOHAH!2018: Hoe de HBA haar plekje op het festival heeft veroverd

En de sterren van de toekomst levert

WOO HAH! Mag dan qua schaal flink zijn vergroot, het hiphopfestival heeft nog altijd een plek vrij voor Nederlands talent. Dat was al zo bij de eerste editie in de Spoorzone toen nog de Rockacademie en de Herman Brood Academie samen een podium hosten, tegenwoordig is het alleen de HBA die haar hiphoptalenten sowieso een kans kan geven. Grote schakel tussen het festival en de opleiding is Jeremy Waterloo (foto 2) ook wel bekend als Great Minds-producer Dr. Moon. De Tilburger heeft lijntjes met festivalbaas Ruud Lemmen en met de Lil Cube als perfect podium voor talent, stonden gisteren niet alleen de nieuwste lichting van de academie op WOO HAH!, maar was er ook nog eens ruimte voor de HBA All Stars met onder andere Stepherd, Aristoteles, Black Acid en Linde Schöne.

"Ik moet zeggen dat ik toch even zenuwen vooraf had", biecht Waterloo op. "Het was tijdens het soundchecken heel rustig, maar toen de eerste begon stond het echt binnen no-time propvol. Dat doet die studenten ontzettend goed; het is fantastisch dat je op een festival staat met zulke grote namen en ze zien meteen welk materiaal van hun werkt en wat niet. Dat nemen ze meteen mee in de studio. Daarnaast krijgen ze hier een enorme boost voor hun zelfverzekerdheid en het is hartstikke mooi dat WOO HAH! Hen die kans biedt."

Leidende factor om als HBA-student op WOO HAH! te mogen staan, is de performance op een van de showcases. Docenten van de school maken een selectie en Waterloo legt het contact met het festival. "Maar dit jaar ging het ietsje anders", zo vertelt hij. "We hadden een showcase in de Cul de Sac in Tilburg en een deel zouden we zelf selecteren en een deel zou Ruud Lemmen doen." Met een grijns: "Hij heeft zich niet gehouden aan het aantal artiesten die hij mocht selecteren, en hij zei dat hij ons dan wel even een extra uur zou gunnen."

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12