DTRH19: Zelfs de teen van Martens glijdt mee op Donny Benét

Maar een uur is veel te lang voor The Don

Halverwege de show op Down The Rabbit Hole heeft Donny Benét een mooie pluim voor het Nijmeegse Valkhof Festival. Want daar, zo'n 15 kilometer hier vandaan, brak hij vorig jaar door met een dampend solo-optreden op het kleinste podium van het park. Gejuich en gejoel: natuurlijk waren veel Rabbit Holers daarbij. De Australiër met de porno-snor heeft zijn Italodisco inmiddels naar een hoger plan getild. Met een voltallige band krijgt hij vandaag liefst een uur om de Fuzzy Lop te laten glijden. Er zijn een saxofonist, gitarist (met fretloze gitaar??), toetsenist en een drummer bij - zelf heeft The Don een bas om zijn hek gehangen.

Vooral die saxofonist is een geweldige toevoeging. Dat glijdt toch net wat lekkerder, zo'n Sky Radio-saxofoontje terwijl Donny "konichiwa, let's make love" kreunt. Opblaashartjes gaan de lucht in, en iemand heeft de moeite genomen om "Donny Benét you're handsome!" op een bordje aan een geïmproviseerde vlaggenmast te hangen. Hij krijgt een wat verbaasde shoutout van de Aussie, die niet lang geleden nog in hotels optrad als Tom Jones-coveract.

Maar beste Donny. Nu je de ironie wat meer achterwege laat - moet je die serieuze band naast je eens zien - mogen we ook met een kritische blik naar je optreden kijken. En dan duurt een uur lang hoor. Een half uur glijdt de Fuzzy Lop gedwee mee met je mierzoete synthpopdisco, maar na 'Santorini' (zie het moment) kakt het echt vollédig in. Gelukkig staat er een WK-finale op het punt van beginnen.

HET MOMENT
"Dit nummer doet het altijd goed in Europa," knipoogt Donny als aankondiging van 'Santorini'. Naar eigen zeggen wordt hij in zijn thuisland bekogeld met komkommers en andere groenten, maar hier heeft hij helemaal gelijk: de tent gaat compleet uit zijn dak op de disco-knaller met dat refreintje dat niet meer uit je hoofd gaat. I don't want you to leave me, on the coast of Santoriiiiiiini. Als Lieke Martens hier was dan zou haar teen nu gebroken zijn.

Voor meer Down The Rabbit Hole 2019 check je ons uitgebreide dossier

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12