3voor12 Tilburg

Paaspop 2017: Het allermooiste (verjaardags)feestje van Ronnie Flex

En bijna heel hiphop Nederland is van de partij

De champagne staat al klaar op het podium. Dat kan een specifieke reden hebben: de beste man Ronnie Flex is jarig! En een verjaardag vier je natuurlijk niet alleen, hij trekt zowat de hele Nederlandstalige hiphop trukendoos open: ook Lil’ Kleine, Boef, Mr. Polska en SFB zijn van de partij. Een recept dat garant staat voor fissa. De Phoenix staat vol met popelende tieners met hun smartphones in de aanslag: dit wordt een dope Snapchatverhaal.

En dan komen de twee hoofdingrediënten het podium opgestormd. Kleine en Ronnie maken hun entree en poppen meteen de champagne over de eerste rijen heen (zo ook over mijn cameralens, dus mijn beeldmateriaal is niet helemaal optimaal, helaas). De Phoenix wordt wild als Vakantie door de speakers wordt gepompt. ’Ik moet effe op vakantie ouwe, we zitten veels te vaak aan de drugs’’, rapt men mee in koor (ik mag het voor jullie ouders niet hopen). Net als je denkt dat het niet wilder kan, zet Kleine nog een tandje bij: ‘’Wie van jullie kent de hype van het moment, Boef?!’’ wordt gevolgd door een luid gegil en de eerste tonen van Habiba.

Het is zowat de hele hedendaagse Nederlandse hiphopscene in een notendop. Alle hits komen voorbij, Energie van Ronnie, Nu Sta Je Hier van SFB en, Vlammen van Polska en als kerst op de verjaardagstaart natuurlijk Drank en Drugs. Kleine draagt het publiek op een circlepit te maken om te laten zien waarom Paaspop een van de beste festivals is en het publiek gehoorzaamd gewillig.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12