Future Islands speelt 'Cave' live bij Conan

En Sam Herring gaat er weer helemaal voor

Sinds 7 april heeft Future Islands een nieuw album op hun naam staan: The Far Field. Ook staan ze op 16 april op Coachella, het festival waar de hele wereld naar kijkt. Tv-presentator Conan O'Brien haalde ze voor die gelegenheid naar zijn studio.

Future Islands en tv-shows, dat is een goede match. Hun doorbraak in 2014 was te danken aan optreden bij David Letterman. Alleen de pensioenaankondiging van de presentator een paar maanden later behaalde hogere kijkcijfers op Youtube. De band heeft het te danken aan de bijzondere performance van vocalist Samuel Herring, waar je hier meer over kunt lezen.

Bij Letterman was vooral zijn dans kenmerkend. Fanatiek heen en weer stappen, het hurken op de grond en het grijpen met zijn hand naar het hiernamaals. Deze uitbundige moves zijn bij Conan niet meer zo expliciet, maar de geluiden die hij met zijn stem maakt nog wel. Hij gromt tegen het grunten aan, maar weet een fractie later de weg terug naar zuivere zang te vinden. Je kunt het optreden bij Conan hier zien.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12