DTRH17: Navarone pakt konijnenpootje van De Staat over

Nijmeegse rockers nemen hele Fuzzy Lop mee in de achtertuin

Geen optreden van De Staat op DTRH, dus mag Navarone de Nijmeegse eer hooghouden. De gitarist komt zelfs uit Bergharen, dit festivalterrein was zijn achtertuin. Een thuiswedstrijd dus en dat is te merken aan de ramvolle tent, die menig nummer woordelijk meezingt, de kelen schor brult en als een malle klapt. Een enkeling springt en schreeuwt zo hard dat zanger Merijn van Haren terug zwaait. 

Navarone bracht begin dit jaar derde album Oscillation uit via Suburban Records (NL) en Rodeostar (De), vol kenmerkende classic (hard)rock. Opvallende nieuwigheden als symfonische trekjes en lichtvoetiger rockers met springerige dance-ritmes krijgen de Fuzzy Lop danig in beweging. Poppy! Je moet het de band nageven; ze hebben Songs.

De gitaren gaan in de lucht en alles uit de kast. De mannen kennen de poses en leven die rock. Zonde dat even later in sterkste troef Snake wat effectjes over de stem zitten die haperen, want deze song is gemaakt om mee te brullen en we hadden het kippenvel er al bijna op staan. Dan pakt van Haren de akoestische gitaar en gaat het van harde rock via softe ballads naar Queen. Bij vlagen zeer smakelijk en soms wat teveel neigend naar een rockopera van Brian May. Op zich prima in deze set, een rockconcert is immers geen Formule 1 race.

Sfeertje op de vroege zaterdagmiddag, maar wij zouden dit lekker om 22.00 uur programmeren. Die bikerbar en bierflessen tegen het kippengaas denken we er wel bij. Die paaldanseressen ook trouwens. Deze mannen moeten echt een dikke tour met een grote Duitse broer als Kadavar doen, want dit gaan onze Oosterburen helemaal geweldig vinden.

HET MOMENT:
Navarone verstopt vier verwijzingen naar Alice In Wonderland in de show. De eerste ("For the white rabbit") krijgen we meteen in het intro, de laatste uiteraard pas bij het laatste nummer. Met het door songwriter Robin Borneman geschreven nummer trappen ze ons inderdaad “extra diep in het konijnenhol”.

Volg Down the Rabbit Hole op de voet met onze livestreamalle video-opnames en het dossier.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12