De Wilde Westen-mixtape is dé verfrissing van die rapgame

Zijn Mula B, LouiVos en de bups de heetste trappers van het moment? Ja, duh!

Ze weten de oud-Hollandse kreet ‘ja duh’ weer populair te maken, vernieuwen het taalgebruik met woorden als ‘superdun’ en verheffen de rollende Haagse R tot een kunstvorm: Wilde Westen – rondom Mula B en LouiVos – is het engste Nederlandse trap-collectief van het moment. Vandaag verschijnt de gezamenlijke mixtape WW Nation, en het is hun sterkste release tot nu toe. Ja duh. 

Mocht je onder een steen hebben geleefd: Wilde Westen bestaat al bijna tien jaar. Na releases van Appa en Kingsize begon WW vooral het afgelopen jaar te borrelen met het album Drugs & Geld, Vol. 1 van Mula B en LouiVos en de daaropvolgende bangers ‘Domme Jongens’, ‘Dun Finesse’ en natuurlijk ultieme disstrack ‘Meester Plusser’. Wilde Westen heeft een duistere trapgeluid dat net zo goed refereert naar Frankrijk als naar Atlanta, met als vaste speler de beats van Illiasopdebeat. 

Deze mixtape, het 29 tracks tellende WW Nation, zou zomaar een gamechanger kunnen zijn voor de Nederlandse hiphop. Wedden dat deze tape niet alleen miljoenen plays gaat pakken, maar ook een hele sloot aan copycats teweeg gaat brengen? Wedden dat Mula B en LouiVos dit jaar hiphop-supersterren worden? En wedden dat ze daarvoor helemaal geen compromissen hoeven te sluiten? Luister WW Nation hiernaast. 

Wilde Westen doet 27 maart een sessie in 3voor12 Radio.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12