3voor12 Gelderland

Eerste proeven testevenementen met publiek vanaf 15 februari

FieldLab gaat acht pilots uitvoeren

FieldLab, een samenwerking tussen de evementenindustrie en vier ministeries, start vanaf 15 februari met testevenementen. Eigenlijk zouden de eerste evenementen al in januari plaatsvinden, maar wegens de Britse variant van het coronavirus werden die op de lange baan geschoven.

Er is groen licht voor een cabaretvoorstelling van Guido Weijers en een congres, beide in Utrecht voor 500 bezoekers, en twee voetbalwedstrijden: N.E.C. tegen De Graafschap op zondag 21 februari in Nijmegen en Almere City FC tegen Cambuur op zondag 28 februari in Almere, beide voor 1500 seizoenkaarthouders.

Het kabinet heeft ook toestemming gegeven voor twee indoor events en twee outdoor festivals. De programmering en data daarvan worden op korte termijn bekend gemaakt.

De experimentele evenementen zijn van belang om te kijken hoe grootschalige evenementen veilig kunnen worden georganiseerd in coronatijden. Onderzoeksinstituut TNO en de TU Delft wil samen met Fieldlab Evenementen (een initiatief van de gehele sector) data verzamelen over het besmettingsrisico in allerhande situaties. Onderzocht wordt dan o.a. de luchtkwaliteit in de locatie, het bezoekersgedrag en ook het gebruik van mondkapjes.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12