Proefevenementen uitgesteld wegens Britse variant coronavirus

Lockdown verlengd, ook concertzalen blijven zeker tot 10 februari gesloten

Deze maand hoeven we geen proefevenementen met publiek te verwachten, die worden namelijk uitgesteld wegens de zeer aanstekelijke Britse variant van het coronavirus die nu ook in Nederland rondwaart. Dat meldt het ANP op basis van ingewijden rond het kabinet.

Begin december beloofde premier Rutte nog in een persconferentie dat in januari 2021 de eerste experimenten met evenementen plaatsvinden, ‘los van hoe cijfers zich ontwikkelen’. We moesten daarbij denken aan lokale proeven, zoals een theatervoorstelling met meer publiek, en lokale voetbalwedstrijden met grotere groepen supporters. Cabaretier Guido Weijers zou bijvoorbeeld 26 januari in het Beatrix Theater in Utrecht optreden voor 500 bezoekers. Fieldlab werkt achter de schermen al hard aan het vormgeven van de proefevenementen.

De evenementenbranche sprak de uitdrukkelijke wens uit om al in de eerste maand van 2021 te willen gaan experimenteren met Field Lab-evenementen. 'We willen dat de politiek zich realiseert dat evenementen in het voorjaar en de zomer van 2021 niet door zullen gaan als er op korte termijn geen toezeggingen worden gedaan en er geen stappen worden gezet’, zo zei Jolanda Jansen toentertijd, de woordvoerder van de Alliantie van Evenementenbouwers, tevens directeur van Ahoy Rotterdam.

In de persconferentie van vandaag kondigde Rutte aan dat ook de lockdown met drie weken wordt verlengd tot en met dinsdag 9 februari. Daarmee blijven ook de concertzalen voorlopig dicht.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12