BKS17: Weval (live) maakt van de dag een nacht

Drietal hypnotiseert

Met het fenomenale album Weval wist Weval menig festivaltent al plat te spelen. En nu moet dat dus ook hier op Best Kept Secret gebeuren. Ditmaal geen dj die ‘alleen maar op play drukt’, maar een driekoppige band mét sublieme drummer die het geheel net dat extra beetje vuur geeft. In combinatie met de messcherpe synths, diep dreunende bastonen en een lichtshow waar je U tegen zegt, maakt het dit concert tot de perfecte overgang richting nachtprogramma. Het publiek voelt Weval: genieten met de ogen dicht, terwijl de zolen onder hun schoenen vandaan worden gedanst. Iedereen in hypnose.

Een uitzinnig concert dus, maar we hadden ook niet anders verwacht. Wederom wordt de tent met souplesse  omver geblazen. Weval eist met gemak het op één na grootste podium van Best Kept Secret op. Weval is in bandformatie de beste versie van zichzelf.

HET MOMENT:
Wevals set dondert, bliksemt en beukt. Het drietal speelt ontzettend steady en gunt zichzelf geen moment rust. Tot het muzikale geweld even stil valt om het publiek te bedanken. Tijd om even op adem te komen. Maar de pauze is maar van korte duur. ‘Misschien kennen jullie deze wel.’ De eerste klanken van ‘Gimme Some’ worden plagend de tent in worden gepompt. De stroboscooplichten die precies op de maat van het intro flitsen, voeren de spanning verder op. Dan de drop. Waar je dacht dat Weval niet meer verder kon, bewijzen ze met dit nummer het tegendeel.

Volg Best Kept Secret op de voet met onze livestream en het dossier.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12