3voor12 Leiden

Ondergronds Verbond, het kan dus wel!

Dope colleges in straattaal wetenschap

Vrijdag 5 oktober was er in Gebr. de Nobel weer een feest van het Ondergronds Verbond. Dit keer onder de noemer ‘Nederhop Universiteit’ met aangekondigde ‘Colleges in straattaal wetenschap’ door Risskant, Mach & Jesse (a.k.a. Onkruid) en Das de Rijmmaniak & Bartcore bijgestaan door dj Daan van de Osdorp Posse. Dj Bite & dj Manifest draaiden plaatjes en de avond werd gehost door Jason.

Via de tamtam werd op een gegeven moment duidelijk dat Onkruid niet zou verschijnen deze avond. Een gemiste kans voor iedereen om deze zeer zelden live optredende nederhoppioniers te checken. "So much drama in the LBC" herinnert Snoop Dogg ons via de luid boomende speakers van de kleine zaal met een dirty dozijn bezoekers. Als iedereen die hier online een mening over spuwde zonder echt de "wie-wat-waar-waarom-en-hoezodan?!" te weten ook daadwerkelijk zou opdagen, zou de avond waarschijnlijk een stuk drukker, en gezelliger?, zijn geweest. Er is geen vervangende act, dus het blijft eigenlijk net iets te lang te rustig in de zaal, ondanks de pompende beats van dj Bite & dj Manifest.

Als het dan eindelijk showtime is laat Das de Rijmmaniak (Gekste NUA, Onderhonden) tracks horen van zijn nieuwste album ‘Extra Fitter’, gemaakt in samenwerking met Bart Tangerman a.k.a. Bartcore als hypeman en beatmaker. Dj Daan (Dragonov, Onderhonden, Beatbusters, Osdorp Posse) doet als vanouds weer de scratches. Een zeer toffe Rotterdam-Leiden collabo!

Halverwege wordt er traditiegetrouw en in true hiphop fashion nog een vriendschappelijke freestyle battle uitgeroepen. Gelukkig zijn er nog een paar dappere mc's in de zaal die de mic durfen te pakken, namelijk Quincy a.k.a. Intrest uit Almere en nederhops favoriete "young padawan" Nadeche Pyka.

Risskant en AdRem uit Dordrecht sluiten de avond af met een vlammende set die het goed doet in de gelukkig nu wat beter gevulde zaal. Al met al is het een dope avond met old school-gevoel in Leiden, het kan dus wel! We werden zelfs een beetje geteased met geruchten over een De Posse deel 6.

(Lama Waaien)

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12