Pinkpop 2017: Machine Gun Kelly verenigt rockers en Beliebers

Logische opener voor een middagje rap-rock

Als er een nieuwe rapper is die beter op zijn plek is op Pinkpop dan op WOO HAH!, dan is het Machine Gun Kelly, een graatmagere inkt-fetisjist die zichzelf vernoemd heeft naar een gangster uit de Amerikaanse drooglegging. MGK heeft namelijk een hardrockband mee, en daarmee is hij de ideale opener van deze stevige rap-rock middag op het 3FM podium. Maar dat niet alleen: hij heeft ook een klein hartje.

Dat laatste laat hij in eerste instantie nog helemaal niet zien. Hij vliegt erin, geholpen door onder andere een drummer die stokjes rond kan draaien tijdens het spelen en een gitarist die met zijn tanden kan soleren. De rapper springt van het drumstel (dat op een Tommy Lee-waardig plateau staat), lurkt aan zijn fles Jameson, pocht dat zijn dealer hem elke dag belt omdat ie weet dat er altijd wat te verdienen valt, en draagt vervolgens zijn meisje op om een ‘cone’ voor hem te draaien omdat ie high wil neuken.

Dit is het type jong-stoer gedrag dat lekker valt bij de Blink 182 fan, en dus komt die ‘All The Small Things’ cover zeker niet uit de lucht vallen. Maar dan komt ook die andere kant. Eerst nog even een trap-banger, en dan zijn mega giga ultra streaminghit ‘Bad Things’, met een vocal hook van Fifth Harmony lid Camila Cabello. Aaaah, wat een softie ineens. Nog even naar een meisje op de eerste rij, dat in zenuwachtig getril uitbarst alsof ie de knapste van een boyband is.

Het Moment:
Het voelt allemaal mega opportunistisch, maar hij heeft op Pinkpop wel het hoogst haalbare voor elkaar: hier staat een 18-jarige meisje met een Suicidal Tendencies petje hand in hand met een Belieber-jongen. Eat that, haters.

Volg Pinkpop op de voet met onze livestream en het dossier.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12