Le Guess Who? organiseert fysiek en online evenement

Utrechts stadsfestival gaat voor televisiekanaal en keur aan kleine shows

Hoewel het reguliere festival wegens corona is verplaatst naar 2021, organiseert Utrechts stadsfestival Le Guess Who? dit najaar alsnog een alternatief evenement. Het ‘hybride evenement’ ON/OFF bestaat uit een tweedaags liveprogramma met optredens van Nederlandse acts in de hele stad. Maar het project beslaat ook een driedaags online televisiekanaal dat gratis toegankelijk is.

LGW OFF is het fysieke programma, zaterdag 14 en zondag 15 november, met optredens in TivoliVredenburg, EKKO, De Helling, dB’s, De Nijverheid, Bibliotheek Neude, DUMS en de Janskerk. Partners als Roadburn, Stranded FM, IMPAKT en Catching Cultures Orchestra hosten een deel van het programma. Het programma daarvoor wordt later bekendgemaakt, maar geheel in stijl zijn nu al wat Early Bird Mystery Tickets verkrijgbaar met vier vraagteken-optredens op verschillende locaties in de stad.

En dan is er nog het online televisiekanaal LGW ON. Daarop laat Le Guess Who datzelfde weekend (13 t/m 15 november) ‘Reports from Other Continents’ zien, korte culturele videoreportages vanuit de hele wereld die zijn gemaakt in opdracht vanuit het festival. Ook artiesten als Phil Elverum (Mount Eerie), The Bug, John Dwyer, Matana Roberts en Lucrecia Dalt cureren onderdelen van de zender, er zijn livesessies met Nederlandse artiesten, Zoom-interviews en allerlei concertopnames van eerdere LGW-shows.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12