3voor12 Rotterdam

Datum Metropolis Festival 2022 bekend en Saskia Piqué nieuwe directeur

Toegang tot het festival is nog altijd gratis.

De 32e editie van Metropolis Festival vindt plaats op zondag 3 juli 2022 in het Rotterdamse Zuiderpark. Saskia Piqué wordt de nieuwe directeur van het Metropolis Festival. 

Saskia Piqué (1982) zal haar functie blijven combineren met haar andere werkzaamheden. Ze begint tijdens haar studie Cultuurwetenschappen aan de Erasmus Universiteit Rotterdam bij het International Film Festival Rotterdam (IFFR) waar zij onder meer verantwoordelijk was voor de gastenaccreditatie. Daarna zet ze haar eigen productiehuis Studio SAS. op waarbij ze als producent en Art Director van films, videoclips, commercials en series voor uiteenlopende klanten als TopNotch, Kunsthal Rotterdam en de Gemeente Rotterdam heeft gewerkt. 

Door haar grote interesse in fashion heeft ze haar producenten rol uitgebreid met fashion styling en heeft ze haar eigen casting agency, The HipHop Honeys, opgericht. Hiermee probeert ze haar steentje bij te dragen aan diversiteit en uiteindelijk meer inclusiviteit in mediaproducties. In 2020 is Piqué tevens begonnen als parttime docent bij Hogeschool Inholland opleiding Creative Business.

Saskia Piqué: “Ik kijk er enorm naar uit om de komende periode het Metropolis Festival vanuit haar oorspronkelijke missie verder te ontwikkelen. Authenticiteit, verbinding en diversiteit staan voor mij centraal. Ik streef er naar om jong, nieuw en divers talent, de Rotterdammers en haar bezoekers te verbinden. Ik zie het als een uitdaging en eer om leiding te geven aan het Metropolis Festival”.

Aftredend directeur Pim Kipp (1985): “Ik heb 6 jaar lang met veel plezier de rol van directeur vervuld en met een heel fijn festivalteam mooie edities neergezet. Edities waar we een mooi divers publiek hebben weten te trekken met een al even divers programma. Een geweldige jubileum editie in 2018 waar we flink hebben kunnen uitpakken, met een groeiende online presence en een intensievere binding met lokaal talent door onder andere Metropolis Lanceert. Ik wens Saskia veel plezier in deze nieuwe functie en kijk er naar uit hoe het festival zich verder zal ontwikkelen.”

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12