ADE18: Eigenaar Electric Daisy neemt ALDA Events voor 50 procent over

Megapartner moet zorgen voor internationale expansie

ALDA Events, vaste productiepartner van Armin van Buuren en organisator van Amsterdam Music Festival, heeft 50 procent van zijn aandelen verkocht aan Insomniac, vooral bekend van het immens festival Electric Daisy Carnival.

ALDA is in feite een voorloper van Armada, het bedrijf van Armin van Buuren. Het bedrijf was sinds 1997 betrokken bij al Armin’s grote shows, en ook bij Tiësto Solo. ALDA is opgericht door Allan Hardenberg en Davis Lewis. Insomniac op zijn beurt is een van de bekendste promotors van de Verenigde Staten en deels eigendom van Live Nation.

Eerder verkocht ALDA al 50 procent van zijn aandelen aan SFX, het bedrijf dat ook ID&T en Awakenings overnam. Dat eindigde in een relletje, omdat SFX zijn verplichtingen niet na kom komen toen het bedrijf onderuit ging. Het geschil eindigde in een schikking van 23 miljoen dollar. Hoewel ALDA dus al deels in Amerikaanse handen was, bleef het wel als onafhankelijk bedrijf functioneren, met een kantoor in Amsterdam.

Deze samenwerking is een nieuwe poging om ALDA’s tentakels over de wereld uit te strekken, met name in Amerika maar zeker ook in Azië. 'Wij zien het partnership met Insomniac als dé kans om nieuwe en bestaande dance-concepten naar de verste uithoeken van de wereld te brengen', vertelt Allan Hardenberg, CEO van ALDA in Entertainment Business. Hoeveel geld er betrokken is bij de overname is niet bekend gemaakt.

Meer Amsterdam Dance Event in ons dossier.

 

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12