steun 3voor12

Kijk terug: Amy Root live in 3voor12 Radio

Mysterieuze Rotterdammers maken elektro à la Moderat

Over Amy Root is eigenlijk nog helemaal niet zoveel bekend. Het duo komt uit Rotterdam en maakt elektronica voor fans van Moderat, Jon Hopkins en Jamie xx. Op ADE speelden de Nederlanders hun eerste twee shows en eerste EP Lynn is net uit. In 3voor12 Radio kwamen Lukas Amer en Sjoerd Huissoon vast iets uitgebreider kennismaken met het publiek dat binnenkort vast aan hun voeten ligt. In hun eerste radiosessie speelden je toekomstige festivalfavorieten, die al werken met de boeker van Moderat en net bevestigd zijn voor Grasnapolsky, drie tracks van hun EP.

Ze vertelden in dit interview ook over het mysterie dat hun band omringt en de bijzondere bandnaam, die doet vermoeden dat Amy Root een soort singer-songwriter met een geruit rokje is. 'Het is de eigenlijk naam van een plant, maar we vonden het leuk om met verschillende betekenissen te spelen. Daarom hebben we nu ook al onze tracks meisjesnamen gegeven.' Samen met Eva luisterden ze bovendien naar hun inspiratiebronnen: de samples van Jon Hopkins en de aparte structuren van Radiohead, bijvoorbeeld. Maar de bijzonderste favoriet van Amy Root is toch  dat Bulgaarse koor dat de Rotterdammers vonden door digitaal te crate diggen. ‘Bij ons op het Conservatorium lopen ook veel mensen van verschillende culturen rond. We hebben een keer een Bulgaarse zangeres uitgenodigd in de studio en waren binnen een uurtje klaar met onze track.’

3voor12 Radio met Eva Koreman hoor je elke maandag tot en met donderdag van 21.00 uur tot 00.00 uur op 3FM, via je radioonline of de 3FM app (iOS / Android). 

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Landelijk