3voor12 Gelderland

Edese Cultuurprijswinnaars mixen klassiek met metal

Tineke Roseboom & poppodium Astrant presenteren nieuw evenement

Klassieke muziek en heavy metal in één ruimte, dat plan presenteerden Tineke Roseboom (29) en Astrant deze week. Clair Obscur, zoals de avond heet, is een nieuw evenement in Ede dat buiten hokjes van muziekgenres treedt.

Beide partijen zijn in het bezit van de Edese Cultuurprijs 2017 en hebben elkaar hier leren kennen. Afgelopen zomer hebben de winnaars elkaar weer ontmoet en bleek dat beide veel gemeen hadden: Tineke zingt niet alleen in klassieke gezelschappen, maar ook in metalbands. Dat was een verrassing voor Astrant en toen bleken beide werelden opeens erg dichtbij.

Op 28 februari 2020 is er een eenmalige avond in Akoesticum op het Kazerneterrein waarvoor speciaal een muziekstuk gecomponeerd is door Bennekommer Mink Koops (o.a. de bands Fluisteraars en Dr. Duval). De eerste helft staat in het teken van klassiek: de Arnhemse pianiste Lavalu trapt de avond af door popmuziek te mengen met invloeden van Bach.

Het hoofdprogramma bestaat uit sopraan Tineke Roseboom en pianist Eric Onnink. De tweede helft van de avond wordt het duisterder, en treedt de band Winterzonnewende eenmalig op met hun speciaal gecomponeerde stuk voor deze avond. Niet alleen Tineke en Mink werken mee, maar ook Joris van Gelre (ex-Heidevolk zanger) en poppodium de Willemeen uit Arnhem, en een eerste partnerschap met Akoesticum.

> Tickets

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12