ESNS20: Ashafar stackt vrolijk verder

Josylvio’s pupil trekt de kelder vol 

‘Zie je hoe ik zweet? Zie je hoe ik zweet, jongens? Dat komt allemaal door jullie, ouwe.’ Inderdaad, Ashafar krijgt heel veel liefde uit de zaal. De kelder is helemaal packed, en nergens op Noorderslag is de verhouding jongeren vs. industrie zo gunstig voor een feestje. Het hoogtepunt: hij trekt een jonge knul het podium op die een refreintje mag meerappen. Gaat niet helemaal soepel, maar toch sympathiek.

Mocht je geen flauw idee hebben wie Ashafar is: Josylvio nam de rapper uit het Gooi onder zijn vleugels en tekende hem op zijn Hella Cash-label. Met ‘Panamera’ scoorde Ashafar vervolgens een onontkoombare clubkraker, en zijn 101Barz-sessie was een van de bestbekeken van 2019. 

Logisch dus dat hij zich mag presenteren op Noorderslag?
Ja en nee. Hij is supersuccesvol en Noorderslag is een dwarsdoorsnede van de Nederlandse popmuziek. Maar ook van het serieuze livecircuit, en de show van Ashafar voegt werkelijk niks toe aan wat we al kennen. Bovendien behoort hij tot een golf aan rappers die wel heel opzichtig zijn voorgangers kopieert en daar nauwelijks wat eigens aan toevoegt. Dus klinkt hij minder opwindend, en tegelijkertijd is het pad al voor hem geplavijd. Wellicht ontstijgt hij dat niveau nog, zo ver is het nu nog niet. Dus gaan de mainstream festivals hem nou boeken? Gaat hij de poppodia doen? Nee joh, en daarin lijkt Ashafar helemaal niet zo geïnteresseerd. Hij wil stacken voor die Panamera!

Een Panamera?
Geeft niet, wij moesten het ook Googlen. Da’s een Porsche die je al gauw een ton kost. 

Meer over Eurosonic Noorderslag in ons dossier.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12