3voor12 Gelderland

Finalisten van de Grote Prijs van Nederland bekend

Nijmeegse indie rockband Foxlane in finale

De Nijmeegse indie rockband Foxlane, winnaar van Kaf en Koren 2017, staat in de finale van de Grote Prijs van Nederland. De band is de enige Gelderse band die deelneemt aan deze competitie.

Op zaterdag 12 mei en zondag 13 mei strijdt Foxlane met andere deelnemers in de Melkweg en Paradiso voor de Grote Prijs in de finales Hiphop, Singer-songwriter en Bands/Electronics.

Uit honderden aanmeldingen selecteerde de jury in september per genre 20 deelnemers. Parallel aan de competitie doorliepen zij een talentprogramma en werden de deelnemers tijdens de kwart finales en halve finales door coaches en jury uitgedaagd om in elke show alles te geven. Tijdens de halve finales in Hedon, de Effenaar en de Q-Factory sprongen hier, per genre, zes deelnemers met kop en schouders er bovenuit en verdienen daarmee  een van de schaarse finale plekken.

Finalisten Bands/ Electronics
Amartey, Foxlane, Samora, Out of Skin, Mexican Surf en Small Town Bandits (publieksfavoriet).

Finalisten Hiphop
Shagga Ranx, Joël Domingos, Rey Tranquilo, Timmy $wamp, Zino Chavez en Auraphilly (publieksfavoriet).

Finalisten Singer-songwriters
Glenn Foreman, Astronaut, WARD, Laura Sjin, Cashmyra en Kiki Mettler (publieksfavoriet).

In de finales strijden de finalisten om de titel en beker, maar ook om een 3.000 euro werkbudget, een tailor-made natraject met een Grote Prijs manager, optredens op onder andere Woohah, The Brave en I Love Hiphop, studiotijd in de Wisseloord Studio’s en vele andere tools om te groeien als artiest.

De finale Hiphop vindt plaats op 12 mei vanaf 19:00, in de Melkweg. De finale Singer-songwriter vindt plaats in de Paradiso vanaf 12:00 en daaropvolgend de finale Bands/Electronics vanaf 19:00.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12