ESNS20: Litzberg is een eindeloze Noël Gallagher

Nederlandse gitaarpopzanger meteen volwassen

Litzberg liet zich op het vorig jaar verschenen debuut In_My_Head horen met een Noël Gallagher-achtige sound. Het soloproject van liedjesschrijver Mathijs Peeters laat vanavond een volwassen geluid horen dat je het beste als rafelige gitaarpop kunt omschrijven. Op de titeltrack is duidelijk de invloed van een band als The War On Drugs te horen, het rustigere 'Stories' heeft wel wat van Sam Fender’s 'All Is On My Side'.

Hoe is de kennismaking met het Noorderslagpubliek?
De Noorderslagavond moet nog wat op gang komen, maar het wat oudere publiek in de volle Marathonzaal kijkt en luistert geïnteresseerd naar deze nieuwe act. Er zijn wat opstartproblemen met de gitaarversterker, maar daarna gooien de vier mannen van Litzberg de beuk erin met nieuwe rocknummers vol eindeloze gitaarsolo’s.

Wekt Litzberg met alle ervaring vanavond een stevige indruk?
De act staat als een huis. Het optreden van vanavond laat een soort rust en vrijheid horen die het gevolg zouden kunnen zijn van Peeters persoonlijke groei. Dat is ook waar de naam Litzberg naar verwijst: het Limburgse Leudal waar hij als kind speels en onbevreesd vanaf gleed. Met zijn doorleefde muziek geeft Litzberg een enerverende show en met iets meer diepgang en teksten die recht uit het hart komen zou je hem de nieuwe Nederlandse Noël Gallagher kunnen noemen. Peeters zou met Litzberg dus wel eens beet kunnen hebben. 

Meer over Eurosonic Noorderslag in ons dossier.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12