Clubs kunnen zonder beperkingen open vanaf 26 juni, met toegangsbewijzen

Kabinet geeft ook de nachtclubs groen licht

Het is bijna niet te geloven: vanaf 26 juni mag de muziekwereld van het slot, zolang het met toegangsbewijzen werkt. Zelfs het nachtleven mag de deuren open gooien. Dat heeft het kabinet vandaag aangekondigd via een persconferentie. De afgelopen weken gonsde het al in het nachtleven over een mogelijke opening. Maar onder welke voorwaarden was ongewis. Daar was demissionair premier Rutte duidelijk over in de persconferentie: ‘Clubs en discotheken kunnen met toegangsbewijzen open zónder beperkingen.’ Dat betekent: geen eindtijden, geen gedeeltelijke capaciteit, geen anderhalve meter, geen mondkapjesplicht. Gewoon clubben zoals je het kent, mits je dus een 'toegangsbewijs' laat zien. Verwarrende term, maar dat betekent: een negatieve test die jonger dan 40 uur is, een vaccinatiebewijs óf bewijs dat je minder dan zes maanden geleden corona hebt gehad. Deze aankondiging is effectief het startschot van het post-corona clubseizoen, waarvan de eerste aankondigingen en voorverkopen al online zijn gegaan. En het testevenement bij Shelter liet al zien: dat gaat behoorlijk euforisch zijn. Rest de vraag: hoeveel mensen zullen er bereid zijn om zich te laten testen voor een enkele clubnacht?

Ook de concertzalen kunnen open, mits ze gebruik maken van Testen voor Toegang. Alhoewel het ernaar uitziet dat een boel poppodia huiverig zijn om toegangsbewijzen te vragen. Voor concertzalen en poppodia die dat niet zien zitten, geldt: op anderhalve meter zoveel mogelijk mensen, mits geplaceerd.

Eerder werd al aangekondigd dat evenementen vanaf woensdag 30 juni mogelijk zullen zijn, en meerdaagse festivals zelfs vanaf 29 juli. Lees daarover hier meer.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12