Pinkpop-weerbericht voor 2017: poncho mee als je Bieber wil zien

Moeder natuur bewaart the best for last

Het is al dagenlang stralend weer met temperaturen dik in de 20 graden, een zonnetje, koel briesje… Perfect weer voor Pinkpop. Helaas, moeder natuur denkt daar anders over. De grond, bomen en planten hebben water nodig, dus dat gaat er komen. Maar de vooruitzichten worden wel steeds beter.

Als je zaterdagmorgen op tijd vertrekt, hoef je niet in regen haringen te steken. Pas rond een uurtje of elf valt het eerste hemelwater. En ben je wat later, dat is geen probleem, want ook dan kom je er met slechts een paar druppels regen vanaf. Rond half één is het droog. Opdrogen in het zonnetje zal niet gaan, want er wordt veel bewolking verwacht boven Landgraaf. De temperatuur is de hele dag rond de 24 graden.

Halverwege de middag en in de avond regent het weer: niet met bakken tegelijk, maar wel hard genoeg om misschien je heil te zoeken bij een tentoptreden. Tijdens Justin Bieber en Martin Garrix regent het gewoon door, dus het is verstandig om een regenponcho mee te nemen. In totaal valt er 4.4 millimeter.

Zondag klaart het op. De temperatuur neemt af tot minima van twintig graden. Het blijft bewolkt, maar de zon laat zich ’s morgens en ’s middags af en toe zien. ’s Avonds staan een paar druppeltjes regen op het menu. De hele dag staat een matig windje, wat voor opwaaiend zand zou kunnen zorgen, maar door de regen heb je hier geen last van. Je kunt dus ongestoord dansen op Imagine Dragons en Sean Paul. Misschien dat je in de moshpits bij Rancid en Green Day wat viezer wordt dan normaal. Maar ach, dat draagt alleen maar bij aan de sfeer nietwaar?

Maandag is de zonnigste dag van dit Pinkpopweekend. ’s Morgens en ’s middags schijnt de zon, de temperatuur kruipt weer een beetje op naar 22 graden en de wind zal warmer aanvoelen dan de eerste dagen. In de avond valt nog een beetje regen, maar dat is niet meer dan een millimeter. Save the best for last, right?
Bron: Weeronline.nl

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12