Sunday Snooze #17: Tien Son

Een ode aan de vibrafoon

Zag je ooit Jungle By Night aan het werk, dan heb je deze man op percussie gezien. Altijd handig, een selector met gevoel voor ritme. Tien Son is niet alleen de percussionist van Jungle By Night, hij heeft ook een obsessie voor de rijke Amerikaanse jazzgeschiedenis.

Zo ook in de Sunday Snooze van deze week. Tien Son is in zijn platenbak gedoken en kwam naar boven met groot aanbod instrumentale jazz/soul artiesten. Stop daar een goede beat achter en je komt uit op deze diepe spiritual jazz mix. Voor de liefhebbers van deze stijl is er trouwens een speciaal festival in het leven geroepen: Super-Sonic Jazz Festival in Paradiso. Hier vind je meer info over dit evenement.

Een rode draad door deze Sunday Snooze is de vibrafoon. Juist ja. Dit slaginstrument zit tussen de xylofoon en de marimba in, maar waar bij deze instrumenten op houten toetsen wordt geslagen om geluid voort te brengen, gebeurt dat bij de vibrafoon op metalen toetsen. Weet je dat ook weer. Tien Son is gek op dit geluid, daarom hoor je het geregeld terug in deze Sunday Snooze.

Van Gary Burton naar Roy Ayers, zo ongeveer elke jazzvibrafonist komt aan bod. Wanneer er vlak voor het eind een Frans gesprek te horen is, wordt het interessant. 'Heb je al vis gevangen?', vraagt de ene Fransoos aan de ander. 'Nee, en ik ben hier al vanaf vier uur in de ochtend.' Waarom de vissen niet willen bijten is duidelijk. Door het geluid. Het geluid van de vibrafoon.

 

In Sunday Snooze presenteren je favoriete smaakmakers de soundtrack van hun ideale zondagochtend. Perfect om wakker bij te worden, of juist als je nog steeds wakker bent. Meer Sunday Snooze? Hier vind je ze allemaal, met mixes van o.a. Aardvarck, David Douglas, Klangstof en Big2.

 

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12