3voor12 Zeeland

The Young Zeeland Orchestra blijft binnen

Een virtueel orkest van Zeeuwse muzikanten

Dat deze periode mensen bij elkaar brengt vanuit huis is wel duidelijk. Hier en daar verschijnen steeds meer filmpjes die vanuit huis zijn opgenomen. Nummers worden in een nieuw jasje gestoken en er worden nieuwe nummers geschreven. Zo ook door René Geelhoed die het nummer ‘Blijf binnen’ schreef.

Niet lang bleef het bij zijn versie van het nummer, want na contact met de Zeeuwse Muziekschool kwam er een oproep voor heel muzikaal Zeeland: meedoen in de clip van ‘Blijf binnen’. Het arrangement heeft René samen met Albert John Vervorst geschreven. Uiteindelijk zijn er 64 muzikanten druk bezig geweest met het instuderen van het nummer en samen heeft dit virtuele orkest mooi werk geleverd. Violen, blazers, harp, zangers, zangeressen en nog veel meer. Iedereen kon meedoen. Leuk feitje: dit orkest heeft elkaar nooit ontmoet, gesproken of horen spelen. “Het is een nieuw orkest, wat gewoon zo is samengekomen. Misschien volgend jaar iets mee doen in het echt, dat zou wel leuk zijn” aldus René.

Bekend en onbekend Zeeland heeft meegedaan aan dit project wat gelijk is omgedoopt tot The Young Zeeland Orchestra. Als lid van het virtuele orkest kreeg je per mail instructies hoe je het beste de audio en video opnames kon opnemen. Bladmuziek werd in de meeste gevallen aangeleverd en je kon beginnen met instuderen.

René en Willem Bakker hebben de audio tot één geheel gemixt. Uiteindelijk was het de taak van Swen Blikman en Guus Hoogerheide om alle ingezonden video opnames van het orkest samen te voegen tot een clip. Als je het nummer hoort en ziet zou je denken dat dit orkest al langere tijd samen speelt.

Een nummer met een duidelijke boodschap: Blijf binnen.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12