3voor12 Groningen

TAXITAXI en shoom geselecteerd voor de Popronde 2024

In totaal gaan 101 acts mee op tour tijdens het grootste reizende muziekfestival van Nederland

Woensdag werden al de eerste achttien acts bekendgemaakt tijdens een radio-uitzending op KINK. En zojuist zijn op 3FM de overige acts bekendgemaakt. Nu kennen we dus alle 101 deelnemers aan de Popronde 2024. Opvallend is dat er dit jaar minder acts vertegenwoordigd zijn uit Groningen dan we de afgelopen jaren gewend waren. Op de lijst van de geselecteerde talenten pronken wat dat betreft alleen de namen van TAXITAXI en shoom. Verder is het Noorden sowieso minder vertegenwoordigd. Er zijn geen deelnemers uit Friesland en wat Drenthe betreft is alleen geosy uitverkoren.

De selectie van punk-boyband TAXITAXI komt in ieder geval niet geheel uit de lucht vallen. De band heeft in korte tijd naam gemaakt. In februari verscheen het album STAP IN en de band speelde onder andere op ESNS, Grasnapolsky en tijdens het Beste Van Groningse Bodem 2023 in Vera. En ook shoom lost de verwachting in. Ook deze band stond onder andere op het Beste Van Groningse Bodem 2023 en op ESNS. Recent verscheen de tweede EP, Les Pompiers.

De Popronde loopt van september tot en met november en doet in die periode meer dan veertig steden aan. Op 10 oktober is het reizende festival in Groningen.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12