3voor12 Overijssel

Videoreleasetour Black Monsoon van start

Het grunge-trio releaset livevideo opgenomen in een skatepark

Een normale albumrelease zat er voor de band niet in, dus heeft grunge-trio Black Monsoon besloten om op een tour langs 11 verschillende locaties hun album te presenteren.

De eerste live video vindt plaats in skatepark Burnside, waar de band te midden van de halfpipes en grindrails de opener Sinner ten gehore brengt. Teun Guichelaar (zang/ gitaar) grapt: ”Een supergroot skatepark, waar we zonder publiek speelden. Al was de anderhalve meter afstand hier geen probleem.”

Deze live-shows zijn tot in de puntjes verzorgd met medewerking van soundengineer Alex Cailliau (o.a. Ernst Jansz en The Gathering), lichtontwerper Freek Ros (o.a. De Staat en Altin Gun) en zijn opgenomen door de cinematographer Eric Zwiers (o.a. Maaike Ouboter en Ajax), de audiomix is verzorgd door Sander Holmer (Hedon en Burgerweeshuis).

De komende weken released Black Monsoon wekelijks een nieuwe track van hun album.
Zangeres/ Gitariste Jacky Kwast verklaart: “We willen graag dat mensen onze muziek ontdekken zoals het bedoeld is, met een complete sfeer in de juiste live-setting. Ze kunnen niet naar een fatsoenlijke rockshow van ons, dus komen we gewoon thuis via de laptop langs. Niet te lang, gewoon een song van 3 minuten om weer vol goede moed verder te gaan met het thuiswerken.“

Naast het skatepark zullen onder meer een garage, kunstexpositie en kelder langskomen.

De video’s worden telkens op donderdag exclusief gelanceerd en zijn vervolgens elke vrijdag via de kanalen van de band te bekijken.
De videoreleasetour wordt mede mogelijk gemaakt door het Prins Bernhard Cultuur Fonds.

www.blackmonsoon.nl

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12