Pinkpop 2017: Hemel barst los bij Five Finger Death Punch

Verzopen metalmuizen bij de Jillz-bar

Arme, arme metalmensen op Pinkpop 2017. De kans is groot dat de meesten 200 euro hebben neergelegd voor het hele weekend om ook System Of A Down te zien, misschien zelfs Prophets Of Rage of The Charm The Fury. Maar op de zaterdag is het karig gesteld met alleen Five Finger Death Punch als soelaas. De druiven zijn dan al helemaal zuur voor de Pinkpoppers die alleen vandaag voor de Amerikanen komen, want het regent niet een klein beetje bij 5FDP, maar gewoon keihard.

En laat dat nou net op het moment gebeuren bij single ‘Remember Everything’ als zanger Ivan Moody de woorden ‘If I could hold back the rain, would you numb the pain?’ uit. Tot dat punt heeft de band getapt uit haar uitvoerige discografie bestaande uit zeven albums vol zwaar metalwerk volgens beproefd Amerikaans recept: met enorm veel gevoel voor pathos, diepe grooves en die eeuwige hete aardappel in de mond; stevig, maar toch net hitgevoelig genoeg voor de radio zoals we het ook kennen van Stone Sour en Disturbed.

Maar alleen de ware fan trotseert de hele tijd de regen die na een half uur met bakken uit de hemel valt. Moody ziet het met een grijns aan (en getooid in NWA-shirt!) en bedankt dan iedereen voor het komen. Huh? Stond er niet een uur gepland? Jawel, en de band komt dan ook weer snel terug ‘You didn’t think we were finished, right?’. Nouja, dat dachten we wel en na tien minuten stopt de band alsnog een kwartier te vroeg, maar ook geen minuut te laat, want waar zit iedereen nu? Juist, aan de zijkanten waar overkappingen zijn. Zodoende is het erg gezellig bij de Jillz-bar waar dan ook niemand wat bestelt, want ja: echte metalmensen die drinken geen Jillz, toch?

Het Moment:
Als na afloop iedereen kijkt van: ‘Gaan we naar huis/tent of uit leedvermaak kijken hoe iedereen bij Bieber verzuipt?’.

Volg Pinkpop op de voet met onze livestream en het dossier.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12