DTRH17: Izzy Bizu is de onbezorgde zonvakantie

Feelgood soulpop doet nergens pijn

Izzy Bizu is vorig jaar met een flinke katapult gelanceerd. Haar eigen debuut kwam uit, inclusief de aanzienlijke hit ‘White Tiger’, maar ze had ook een niet misselijke guest appearance bij een andere doorbraakact: Honne. Izzy Bizu is de 23-jarige dame die ‘Someone That Loves You’ zingt. Ook live is haar lieflijke soulstem om door een ringetje te halen. Ze is de Amy Winehouse zonder problemen. Het is allesbehalve controversieel dat ze vorig jaar de BBC Introducing Act Of The Year won.

Opmerkelijk genoeg heet haar debuut A Moment Of Madness, want op de plaat is veel te vinden, maar zeker geen madness. Ook in het uur op Down The Rabbit Hole roept ze een onbezorgde strandvakantie op. Niet al het materiaal valt daarbinnen de goede kant op. Er zitten wat wegwaailiedjes bij, die desondanks broeierig worden gespeeld door een band die ook de goedkeuring zou krijgen van de kritische North Sea Jazz-bezoeker. Iets meer levenspijn was voor de afwisseling goed geweest.

De zangeres zelf, de Londense Isobel Beardshaw, heeft de gave om alle zorgen in de volle tent weg te nemen. Ze danst vriendelijk zwoel en lacht ontwapenend: als Izzy Bizu in een reclame zegt dat je een krop sla moet kopen, sta je binnen vijf minuten bij de groenteboer. Wanneer ze later in de set het beste werk van A Moment Of Madness speelt, zet ze zichzelf ook glimmend in de etalage. De soulpop krijgt dan de nodige felle duwtjes en hooks.

HET MOMENT
Logisch dat ze ‘Someone That Loves You’ gewoon speelt, maar het nummer krijgt wel een karige behandeling. Wat zeker niet geldt voor afsluiter ‘White Tiger’, de uptempo soulpophit waar vuur in zit. Het meezingen is alom, DTRH danst tot buiten de tent.

Volg Down the Rabbit Hole op de voet met onze livestreamalle video-opnames en het dossier.

 

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12