3voor12 Tilburg

Nooit meer ongemakkelijk in de lift dankzij Liftmuziek

Toffe debuut-ep om op repeat te zetten in Westpoint

Liftmuziek. Het is één van de vreselijkste soorten. In ongemak reis je met je mede-liftenaar van etage naar etage, luisterend naar een kriegelig deuntje dat via een kraakspeaker de lift ingalmt. Maar, ho! Dat hoeft niet langer. Tilburger Niek Willems, bekend als drummer van De Eerste De Beste, tilt met zijn soloproject Liftmuziek het fenomeen naar een heel ander level met zijn instrumentale indie-synthliedjes. 

Op Liftmuzieks debuut-ep Psychedelic Elevator Music ga je van de begane grond naar de vijfde etage met vijf tracks die vernoemd zijn naar de vloer waar ze je heen brengen. In het begin klinken er wringende rateltjes en zijn de bliepjes wat onwennig, maar hoe langer in de lift, hoe gemakkelijker het wordt om naar te luisteren. Op 'Fifth Floor' zul je het niet kunnen laten om met je vingers - zoals bij het watertrappelen voor je zwemdiploma - te luchtdrummen of om voorzichtig te dansen.

Door de elektronische aspecten kun je deze indietracks onderuitgezakt op de bank luisteren, op een rustige dansavond in de kroeg draaien of ja - het kan niet anders - in de lift aanzetten. Hoelang zou de lift van Westpoint erover doen om die 142 meter de lucht in te gaan? 17 minuten toevallig? Wij weten nog wel een leuk wachtmuziekje...

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12