3voor12 Utrecht

Vijf openluchtconcerten brengen de zon naar Slot Zeist

Wederom een muzikale zomer tussen de bloemen van de Slottuin

Voor de tweede keer op rij slaan TivoliVredenburg en De Peppel de handen ineen om de serie openluchtconcerten voort te zetten. In de slottuin van Slot Zeist, waar vorig jaar Tim Knol & Kim Janssen, Blaudzun en Spinvis stonden, betreden vijf muzikanten opnieuw het podium tussen de gazons. Bij de eerst aankondiging van februari prijkten er al twee namen aan het affiche: Wende en Typhoon. Nu zijn ook Diggy Dex, Danny Vera en Reinbert de Leeuw toegevoegd.

Voor het gemak zetten we hier de concerten op een rijtje: 

  • Allereerst komt Wende langs op 12 augustus voor de aftrap. Op scherpe, theatrale wijze vertelt ze haar verhalen en weet ze iedereens aandacht op te eisen. Met haar laatste album Mens sleepte ze in februari een Edison binnen. 
  • De dag erna op 13 augustus volgt Koen Jansen oftewel producent Diggy Dex. Met dertien jaar sinds zijn debuut is hij inmiddels een gevestigde naam in de Nederlandse hiphop-scene. Vorig jaar kwam zijn zesde album Karavaan uit.
  • Op 14 augustus is het aan Typhoon om het publiek op een lading warmbloedige hiphop te trakteren. Hele festivalweides weten inmiddels dat ‘Zandloper’ meezingen genoeg is om het ultieme zomergevoel op je af te roepen.
  • Danny Vera neemt je op 15 augustus op zijn beurt mee naar de wereld van americana. Bij dit openluchtconcert grijpt hij de gelegenheid om zijn album Pressure Makes Diamonds in een nieuw jasje van strijkers en blazers aan je voor te stellen. 
  • Op 16 augustus mag Reinbert de Leeuw, klassiek-getrainde pianist en dirigent, de afsluitende tonen verzorgen met een aantal stukken van Satie. Met drie bestverkochte LP’s van de genoemde 19e eeuwse componist, brengt De Leeuw een oase van rust naar de Slottuin.

Tickets zijn verkrijgbaar via de website van TivoliVredenburg en Ticketmaster.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12