Luister nu twee (!) nieuwe tracks van LCD Soundsystem

Het album verschijnt 'zodra het vinyl gedrukt is'

Opeens waren daar vannacht twee (!) nieuwe liedjes van LCD Soundsystem: 'Call The Police' en 'American Dream' heten ze en ze staan op het nieuwe album dat uitkomt 'zodra het vinyl gedrukt is', aldus frontman James Murphy in een lange post op de Facebook-pagina van de band. De eerste is een alsmaar doorjakkerend nummer met een krauty groove van een dikke 7 minuten, de tweede een lekker potsierlijk walsje waarin Murphy weer eens heerlijk reflecteert op het hipsterleven en de naderende ouderdom in New York: 'Wake up with somebody near you, and at someone else's place. You took acid and looked in the mirror, watched the beard crawl around on your face. Oh, the revolution was here, that would set you free from those bourgeoisie. In the morning everything's clearer, when the sunlight exposes your age.'

Het zijn de eerste nieuwe songs sinds de band uit New York weer bij elkaar is (oké, naast een kerstliedje). Met hun reünie gaven ze ook al een waanzinnige show op Lowlands 2016, op Facebook zegt de band snel weer te gaan touren.

Makkelijk op de hoogte blijven van alle nieuwe muziek? Abonneer je op de 3voor12 #NIEUWEMUZIEK playlist op Spotify. Nog meer #nieuwemuziek vind je in ons dossier.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12