3voor12 Gelderland

Popronde Nijmegen maakt programma bekend.

De aftrap van het grootste reizende muziekfestival op donderdag 12 september

25 jaar Popronde Nijmegen
In 1994 vond de eerste editie van Popronde Nijmegen plaats, wat betekent dat op 12 september de 25ste wordt afgetrapt. Extra feestelijk, met de grootste editie tot nu toe: 109 optredens van 99 acts op 44 locaties.

Concerten tussen de lakens, nieuwe partners en previews in de Stevenskerk
Rico Neeter, coördinator van Popronde Nijmegen over het programma: “De stad draagt het festival, naast alle deelnemende locaties zijn we dit jaar een aantal mooie samenwerkingen aangegaan met partijen die podia cureren of hosten, de stad, de scene is meer dan ooit betrokken bij de Popronde.” Samengewerkt wordt onder andere met Festival de Oversteek die het programma in Het Huis van de Nijmeegse Geschiedenis vormgeven en met Brotherhood, het Nijmeegse hiphopcollectief, dat de optredens in Merleyn host. Cultuur op de Campus cureert samen met LUX het OOR Talent Stage, waar in twee zalen, acht acts optreden. In Hotel Linnen duik je onder de lakens met Lion’s Den, Sarah & Julia, Small Town Bandits en Out Of Skin die de kamers van het hotel tot intieme concertlocatie omtoveren. ‘s Middags tussen 16.00u en 18.00u zal de iconische St. Stevenskerk het prachtige decor zijn voor previewoptredens gegeven door Port of Call, Baer Traa en Ben Forte. Nieuwe locaties zijn onder andere tattooshop Dutch Harbour, galerie NEUS, hamburgerrestaurant Wally’s en karaokebar Roxy’s.

Opening, afterpary
Om 19.30u wordt Popronde Nijmegen officieel geopend in Museum het Valkhof. Aansluitend, om 20.00u zal de Nijmeegse band Foxlane, tot nu toe de meest geboekte act, het eerste officiële optreden van Popronde 2019 geven. Hierna zal het programma zich verspreiden door het centrum van de stad.

Vanaf 00.30u is Doornroosje de plek waar de afterparty losbarst, met Boom Boom du Terre, Real Derek en Druiprek wordt er gedanst tot in de vroege uurtjes!

Alle concerten zijn gratis toegankelijk. Kijk voor informatie over de Popronde, de selectie van 2019 en het programma van de steden op www.popronde.nl

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12