Luister de duistere techno-rammer van Deniro op het label van Nina Kraviz

De Russische grootheid brengt vrijdag een dubbel-EP uit van de Haagse dj/producer

Toen de Haagse Reynier Hooft van Huijsduijnen aka Deniro een paar jaar geleden hoorde hoe Nina Kraviz zijn track ‘Atavism’ draaide op Dekmantel, sprak hij de Russische techno-grootheid in een benevelde bui meteen aan. Een paar jaar later brengt hij via haar gelauwerde label трип de dubbel-EP Mendoza uit. Vanzelfsprekend is de EP vernoemd naar een Robert DeNiro-karakter, en wel uit de film The Mission.

De EP verschijnt vrijdag, luister hier voor het eerst naar ‘Don Dino’. Het is een nogal duistere track met een lekker nare melodielijn. ‘Hij is voor de dansvloer gemaakt’, aldus Deniro. ‘Het is een livetake waarbij de melodie uit een DX100 komt die door een filter gaat. Ik draai hem regelmatig tijdens de wat latere uurtjes, het publiek reageert er altijd goed op.’ 

Reynier groeide op in Den Haag en kent Dekmantel-roerganger Thomas Martojo nog van de middelbare school. Inmiddels brengt hij zijn muziek uit via het gerenommeerde Amsterdamse label, maar ook via het label Tape Records dat hijzelf runt met o.a. Interstellar Funk. Het afgelopen jaar was hij zo’n beetje overal te zien: van Lowlands tot Voltt, van Dekmantel tot Buiten Westen en van Drift tot Shelter (waar hij resident is).

Makkelijk op de hoogte blijven van alle nieuwe muziek? Abonneer je op de 3voor12 #NIEUWEMUZIEK playlist op Spotify. Nog meer #nieuwemuziek vind je in ons dossier. 

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12