DTRH19: Lekker achterover leunen bij Khruangbin

Relaxte vibe op het open veld

Hoe klinkt Thaise funk? Bestaat dat überhaupt echt, Thaise funk? Jazeker, en Khruangbin uit Houston Texas noemt het telkens weer als hun grootste bron van inspiratie. Zoals je bands hebt die 'muzikantenmuziek' maken, is dit 'platenverzamelaarsmuziek'. Want er zit nog veel meer in hun luchtige vibemuziek, die je op dit festival ook prima liggend op het veld tot je kan nemen.

Surf zit er in (Dick Dale krijgt een muzikale knipoog), exotica en vooral heel veel dub horen we. Er komt komende week een dubversie van hun doorbraakalbum aan, en deze show lijkt daar vast een voorproefje op. Vorig jaar op Best Kept Secret verraste Khruangbin door krachtig te spelen en de hele tent in zijn macht te krijgen, dit keer op het open veld spelen ze relaxter, opener. De tracks zijn vrijwel instrumentaal en gitarist Mark Sneer soleert aan een stuk door, maar doordat zijn twee bandgenoten het extreem simpel houden, blijft het ontspannen.

HET MOMENT
En dat werkt. Kijk maar naar die jongen in dat gele overhemd, achterop het veld. Hij ligt op zijn rug, ogen dicht, en zijn vingers doen een heel klein dansje.

Voor meer Down The Rabbit Hole 2019 check je ons uitgebreide dossier

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12