Nieuwe mierensoort vernoemd naar Radiohead

Sericomyrmex radioheadi is de naam

In Venezuela is een nieuwe mierensoort ontdekt. Onderzoekers Ana Ješovnik en Ted R. Schultz van het mierenlab in Wahington D.C. vonden tijdens hun studie in Midden- en Zuid-Amerika drie nieuwe soorten, waarvan er eentje naar Radiohead is vernoemd.

De naam van de nieuwe ontdekking is 'Sericomyrmex radioheadi'. Ze zijn zo genoemd omdat de onderzoekers de muziek van de Britse rockers willen eren, maar ook wegens hun betrokkenheid met het milieu.

Radiohead vond het in 2008 genoeg qua milieuvervuiling. Ze besloten als eerst naar zichzelf te kijken en spraken af om voortaan niet meer altijd met het vliegtuig op toer te gaan, maar met bijvoorbeeld een busje. Daarnaast moedigt de band hun fans aan om met het openbaar vervoer te komen, want stel je voor dat het publiek van een uitverkocht stadion stuk voor stuk met de auto komt, dat zou veel CO2-uitstoot zijn.

Deze mieren zijn niet de eerste diersoort die naar een band zijn vernoemd. Een paar weken geleden vond een stel andere onderzoekers een nieuwe garnaalsoort. Ze hebben de kreeftachtige diertjes vernoemd naar Pink Floyd: Synalpheus pinkfloydi. Deze garnalensoort heeft een roze klauw, wat de bandnaamkeuze verklaart. Volgens een van de onderzoekers was dat ook het plan: zodra ze een dier zouden ontdekken dat roze is, moest het naar hun helden van Pink Floyd vernoemd worden. 

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12