3voor12 Breda

'AEIOU', een protestsong en oerkreet van Candle.Bags

Vlaamse verrassing van afgelopen Cultuurnacht Breda is bubblemoe en brengt nieuwe videoclip

Een van de Vlaamse verrassingen van de vorige Cultuurnacht Breda was de act Candle.Bags. Niet alleen daarom vinden we hun nieuwe single en videoclip ‘AEIOU’ interessant, het is ook gewoon een tof nummer. Volgens Candle.Bags was één van de doelen van de single het meer spelen in ons land. Zangeres Inge Henrotay: “We waren juist terug meer aan het spelen bij jullie en er zaten dingen in de lift, maar dan was er corona. Een beetje gelijk Triggerfinger, die zijn ook als eerste bij jullie ontdekt terwijl ze al meer dan 10 jaar bezig waren.”

Over ‘AEIOU’: “we hebben gekozen om met weinig tekst te werken omdat iedereen weet waar het over gaat: we zitten in dezelfde schuit, we hoeven het niet te verwoorden in tekst. Less is more, in dit geval. Het is een eigenzinnig nummer dat uit zijn bubbel wil barsten! Bubbelmoe! We noemen het ‘AEIOU’ of het klinkerlied, want we gooien met klinkers. In dit lied brengen we het harder gitaarwerk samen met de zachtheid van een dwarsfluit. Dat contrast vinden we boeiend. De zachtheid van de dwarsfluit brengt het hardere gitaarwerk in balans. Die zoektocht probeer ik ook in het leven verder te zetten, alles draait altijd om balans.” 

“Het gaat over pure vrijheid in de muziek, we houden ons niet aan de opbouw van een nummer, maar laten het komen zoals het komt. Het nummer is een soort van protestsong, een soort van eigen gemaakt vrijheidsritueel. Het kunnen en mogen uitdrukken van onszelf binnen de muziek zonder ons aan de regels te moeten houden. Iets wat het hoger doel dient.” 

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12