Song Story: Laura van Khruangbin schreef stijf van de stress haar meest relaxte liedje

Zo overkwamen de exotische funkers hun writer's block voor 'Maria También'

Gisteravond zijn ze gesloten, de stembussen voor de Song van het Jaar 2018. Nu is het dus aftellen tot het aftellen: op 7 december zenden we de volledige top 100 live uit op locatie, vanaf het Song van het Jaar festival in TivoliVredenburg. Kom je ook?

Maar voor het zover is, bespreekt Eva het muzikale jaar met een paar van haar favoriete artiesten. Op maandagavond had ze in 3voor12 Radio frontvrouw Laura Lee van Khruangbin aan de telefoon. Het trio uit Houston trok dit jaar de ene na de andere volle zaal met hun exotische mix van thaise funk, vintage Turkse en Braziliaanse dansmuziek, en nog veel meer invloeden van over de hele wereld.

Nog een beetje duizelig van de enorme tour waar ze nu middenin zit, vertelt Laura hoe hun genomineerde song 'Maria También' tot stand kwam: 'Mark en ik hadden nog niks geschreven voor deze plaat. We zaten een hele week totaal vast. Er gebeurde gewoon niks. We hadden nog maar een week dus de druk was hoog. Mark en ik waren zo gestrest.' Maar toen kwam een onwaarschijnlijke reddende engel tevoorschijn: de breakbeat van 'Apache', bekend geworden dankzij de classic van Sugarhill Gang.

Hoe dat ging, hoor je in het interview. Je kunt het hier terugluisteren, of klik hier.

De uitreiking van de 3voor12 Song van het Jaar wordt live uitgezonden vanaf het Song van het Jaar festival in TivoliVredenburg op 7 december. Met live optredens van Son Mieux, Pip Blom, De Likt, Nana Adjoa en nog veel meer acts. Wil jij daarbij zijn? Klik hier voor meer informatie.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12