Sunday Snooze #58: Miss Jay

Rustig opstarten met een serene set van de Oost-resident

Iedere week vragen we een dj om een Sunday Snooze te maken, een playlist voor het zondagmorgenmoment. De ene keer is dat een mix voor de doorhalers en de nachtbrakers, de andere keer is het een meditatieve mix om de week te resetten. Deze week is de eer aan Miss Jay, de resident van de Groningse club Oost die zeker de afgelopen tijd steeds vaker naar het zuiden afreist. Zij maakte een voor een typische zondagmorgen na een lange nacht op de dansvloer of in de dj booth. Lekker voor een slome zondag, om nog even onder de wol te blijven en de zondag op je te laten indalen.

Met een langzaam vloeiende progressie van meer meditatieve ambient naar jazz tot hiphop hoopt Miss Jay je systeem tijd te kunnen geven om even op te starten en zo de start van een welverdiende zondag thuis te soundtracken. De meer spirituele harp-achtige klanken in het ambient deel zijn bedoeld om het soezende brein nog even de tijd te geven om te blijven soezen,  en het jazz stadium van de mix is een milde trigger om een been uit bed te wagen voor een kopje thee. ‘Daarna wissel ik van jazz naar hiphop om nog even het laatste zetje te geven tot activiteit, om even het huis om te ruimen of die gigantische stapel afwas aan te pakken die ik de hele week heb laten opstapelen. Ik eindig met een Outkast nummer en raad iedereen aan om vervolgens gewoon dat hele album, Aquemini, op te zetten voor een geleidelijke overgang naar de rest van de zondag.’

Sunday Snooze wordt elke zondagochtend tussen 08.00 en 09.00 op KXRadio uitgezonden, abonneer je ook via RSS feedStitcher of iTunes of check ze hier.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12