3voor12 Utrecht

De terugkeer van StropStrikkers

Nieuw album Koevoet En De Sikkel zonder al teveel poespas online gezet

Er is gelukkig ook nog wat goed nieuws in deze gekke periode. Zoals een nieuw album van het legendarische Utrechtse hiphoptrio StropStrikkers. Koevoet En De Sikkel is hun vierde album na Kermis in de Hel (2006), Donkere Dagen (2007) en Tabula Rasa (2014). De nieuwe plaat bevat elf tracks, met features van onder anderen Reazun en Josh Frequency. Het op YouTube verschenen nummer ‘Kippenbloed’ is een old skool hiphoptrack waarop de mannen nog steeds gepassioneerd klinken.

StropStrikkers knalde in 2006 de Utrechtse hiphopscene binnen met debuutalbum Kermis in de Hel en de daarvan afkomstige single ‘Bedek je Nek’. 2007 was een heel succesvol jaar met onder anderen de release van het tweede album Donkere Dagen. Jermain Bridgewater (voorheen J.A.E.), SKAV (voorheen Skafalau) en Klaas Vaak (dj) traden daarna op tijdens het Bevrijdingsfestival en in Club 3voor12. In 2007 wonnen ze ook de Utrechtse bandwedstrijd Clash of the Titans en de 3voor12 Utrecht award. Begin 2008 stonden ze tijdens Eurosonic Noorderslag op het 3voor12 podium. In juli 2008 ging StropStrikkers uit elkaar omdat JAE solo wilde gaan.

Het bloed kruipt echter waar het niet gaan kan en in 2014 kwamen ze weer bij elkaar om een derde album uit te brengen, Tabula Rasa. In dat jaar filmden we ze ook voor een sessie in het inmiddels gesloten Mirliton Theater. Zes jaar later zijn ze weer terug.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12