DTRH17: 2manydjs hakt de tent aan stukken

Gebroeders Dewaele zijn wars van subtiliteit

Na een vlammende set met Soulwax eerder op de avond, verschijnen de gebroeders Dewaele vannacht opnieuw op het podium in één van hun vele andere gedaantes. Als 2manydjs zijn ze even strak in het pak gestoken en even klaar om te beuken. Wie anders dan de godfathers van de mash-up naaien Sepultura aan Het Goede Doel? Subtiel is het niet, maar daar heeft Down The Rabbit Hole ook helemaal geen zin in. Heel even is het weer 2005 en staan we allemaal met de vuist omhoog te hossen. Eclectisch is een understatement, verfijning is nergens te vinden en kitsch is op geen enkele manier een vies woord.

Vorige week stond Soulwax nog op Best Kept Secret. Zouden ze daar die andere broederband Arcade Fire meegepakt hebben? De Dewaeles gooien vannacht in ieder geval vrijwel meteen “Everything Now” in de mix, na de track van de Kameroenese Francis Bebey waar Win Butler zijn festivalanthem in de dop op baseerde. Een goeie binnenkomer. De Teddy Widder wordt verder langs The Bee Gees, Doe Maar en Tame Impala gesleurd, en laat zich gewillig meenemen. Zo is deze set eigenlijk perfect voor dit tijdstip en dit festivalpubliek: lekker gek, een beetje lelijk, en gewoon één groot feest.

HET MOMENT:
Zo'n 80 kilometer verderop in Biddinghuizen is inmiddels Defqon.1 aan de gang, maar omdat dj Dano heen en weer taxiet van het ene festival naar het andere om hier in de kerk van Lucky Fonz voor duivel te spelen, is de revival van de hardcore ook op Down The Rabbit Hole te voelen. Ook de Dewaeles brengen Defqon.1 een klein beetje naar de Rabbit Hole met misschien wel de grootste verrassing van de set: de in christelijke kringen controversiële hardcorehit “Kind van de Duivel” van Jebroer (zoals Jezus, snap je?) hakt de Teddy Widder in stukken.

Volg Down the Rabbit Hole op de voet met onze livestream, alle video-opnames en het dossier.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12