3voor12 Groningen

Bevrijdingsfestival Groningen organiseert wedstrijd Sound of Freedom

Winnaar krijgt plek op het festival op 5 mei

Op 5 mei gaat het Bevrijdingsfestival te Groningen van start. Dit jaar introduceert het in samenwerking met het Prins Bernard Cultuurfonds, de provinciale strijd “Sound of Freedom” om onze 75-jarige vrijheid te vieren. Bandjes, dj’s, singer-songwriters en andere muzikanten uit alle genres worden uitgenodigd om een lied te schrijven over de vrijheid van nu. Zij kunnen hiermee een optreden op het festival winnen.

De prijzen zijn niet mis, want naast een kans om het nummer op het podium in het Stadspark te laten zien, krijgt de winnaar coaching, een financiële bijdrage voor opnemen in een studio en een geldbedrag van €1000,-. Inzendingen stuur je in de vorm van een audiobestand of video en een uitgeschreven tekst naar song@bevrijdingsfestivalgroningen.nl. De deadline is zondag 15 maart.

Joey Ruchtie (programmeur Bevrijdingsfestival Groningen en SPOT Groningen), Rolf Schreuder (programmeur Podium Noord op Bevrijdingsfestival Groningen en medewerker van RTV Noord), Peter van der Heide (recensent Dagblad van het Noorden), Rein de Vries (OOG Radio, Scherpe Oren) en Inge van Calkar (singer-songwriter) beoordelen daarna je inzending op kwaliteit en verwerking van het thema. Voor 1 april 2020 maken zij de gelukkige winnaar bekend.

Naast de beste act uit deze competitie komen ook acts als DI-RECT, Roxeanne Hazes (ambassadeur van de vrijheid), Royal Republic, Jungle by Night, Joost, Pongo, Balthazar, Dennie Christian, Marc Volt, Ghost in the Machine, Yue en Selene naar Groningen om deze nationale feestdag onvergetelijk te maken.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12