ESNS19: Kita Menari omarmt het leven

Het optreden van de indiepopband rockt van A tot Z

Kita Menari betekent 'wij dansen' in het Maleisisch en dat is vanavond te merken. De indiepopband speelt de melodieuze hitjes 'Not Again, Young Lovers' en 'Shooting For Stars' en zanger Micha de Jonge en band hebben daarbij geen enkele moeite om in beweging te blijven. In de entreehal klinken ook nieuwe liedjes en de band laat daarmee duidelijk horen dat er vorig jaar hard gewerkt is.

De leadzanger slaat het inleidende gepraat over en opent met een aantal upbeat liedjes. Het publiek heeft ook geen introductie nodig: de muziek van Kita Menari spreekt voor zich. Met twee gitaristen, een toetsenist, drummer en leadzanger zet de band met te gekke gitaarrifs een solide optreden neer. De band heeft plezier in het spelen, waardoor de vrolijke popliedjes rocken van begin tot eind.

Waar zingt de band over?
De muziek gaat over het omarmen van het leven, het genieten van elk moment. De band moedigt de luisteraar zo aan om alles uit het leven te halen. De mannen van Kita Menari hebben vanavond duidelijk plezier in het spelen en verspreiden daarmee positieve energie. De Jonge laat ook nog even zien dat hij kan drummen en zorgt zo voor een zowel speelse als spannende show.

En hoe klinkt dat?
Als frisse indiepop. Veel liedjes bouwen de spanning op in het intro om vervolgens in alle energie los te barsten als De Jonge begint met zingen. De andere bandleden zingen mee, er is in het optreden vaak een rol weg gelegd voor de synthesizer en ook horen we snerpende gitaarsolo’s die in een rockband niet zouden misstaan.

Na een aantal nummers neemt De Jonge toch even het woord en vertelt hij dat de band vorig jaar veel nieuwe liedjes heeft geschreven die dit jaar uit komen. We kunnen dus nog heel wat van deze band verwachten.

Meer Noorderslag? Check hier ons dossier.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12