DTRH17: Typhoon is gewoon weer terug

Lobi di Basi wordt opnieuw gevierd

Aan het eind van Typhoons optreden kolkt de Hotot. Het publiek heeft elkaar omarmd, ook vreemden worden niet overgeslagen en daarna springt de massa op de bekende blazerstune van ‘Zandloper’. Het is een beeld dat in 2014 en 2015 op menig, zo niet elk festival is getoond. Overal vierde men de zegetocht van Lobi da Basi. Niemand ontkwam eraan. Niemand wilde eraan ontkomen. Op DTRH  blijkt dat Lobi da Basi nog lang niet is uitgewerkt. Daar zijn de nummers te goed, te bijzonder en te feestelijk voor. Maar biedt deze 2017-show nog veel meer?

Hier kun je twee nummers van de show terugkijken.

Het is Typhoons eerste liveshow sinds een half jaar. De focus heeft de afgelopen tijd gelegen op Moro Lobi, de eerste theatershow van de Zwollenaar. Moro Lobi werd in 2015 ook genoemd als titel van een EP, die Glenn de Randamie zou uitbrengen met gloednieuw materiaal. Deze heeft alleen nooit het licht gezien. Op DTRH blijft onduidelijk wat de EP precies kan inhouden. En of deze nog in de pijplijn zit. Het aantal nieuwe nummers: één.

Het was fijn geweest als Typhoon met frisse input zou komen. De verandering van spijs. De bevrediging van de nieuwsgierigheid? Maar het feest der herkenning is er niet minder uitbundig om. Het iets minder bekende Lobi-werk wordt zwierig gespeeld. Typhoon memoreert het verschijnen van Tussen Licht en Lucht tien jaar geleden en viert het met ‘Zo Niet Mij’ van die plaat. In een medley kijkt de band terug op vroegere Zwolse hiphopdagen en als het feest helemaal is losgebarsten wordt tijdens ‘Hemel Valt’ een jongen uit het publiek omhooggetakeld om efkes mee te doen. Jongen gelukkig, de hele tent gelukkig. Typhoon is gewoon weer terug.

HET MOMENT
Goede dingen kosten tijd en als lang geduld ‘Hier In De Stad’ oplevert, zetten we Typhoon met een gerust hart in de wacht. Wat een stamper. Soms even ademhalen, dan weer een hosritme. Werkt hoor. Typhoon, lachend: ‘Misschien dat we die er inhouden hè.’

Volg Down the Rabbit Hole op de voet met onze livestreamalle video-opnames en het dossier.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12